Polityka prywatności

 

Strona internetowa Zakładu Gospodarki Komunalnej i Mieszkaniowej korzysta z plików cookies za zgodą Użytkownika wyrażoną poprzez korzystanie ze strony bez zmiany ustawień przeglądarki, w celach zapewnienia poprawnego funkcjonowania strony, bezpieczeństwa oraz w celach analitycznych, statystycznych, dostosowywania strony do indywidualnych potrzeb użytkowników i w celach reklamowych.
W ten sposób Użytkownik zgadza się na to, iż cookies lub inne podobne technologie będą umieszczane w jego urządzeniu końcowym (m.in. komputerze, tablecie, smartphonie), a informacje w nich zapisane będą wykorzystywane we wskazanych celach przez Zakładu Gospodarki Komunalnej i Mieszkaniowej. Podstawą przetwarzania cookies jest Twoja zgoda.

Zakładu Gospodarki Komunalnej i Mieszkaniowej stosuje „cookies”, by dostosować zawartości stron internetowych do preferencji Użytkownika oraz by przyśpieszyć działanie i korzystanie stron internetowych. „Cookies” służą również do zbierania danych statystycznych i behawioralnych użytkowników strony. Danych tych nie wykorzystujemy do identyfikacji tożsamości użytkowników.

Na stronie stosowane są dwa rodzaje plików: tymczasowe (istnieją do czasu wylogowania się ze strony internetowej) lub wyłączenia oprogramowania (przeglądarki internetowej) oraz pliki „stałe” (pozostają przez czas określony w parametrach plików „cookies” ) albo do ręcznego usunięcia przez Użytkownika.

Przeglądarki internetowe domyślnie pozwalają na umieszczanie plików „cookies”. Jednak ustawienia te można zmienić w dowolnym momencie. Ograniczenie stosowania plików „cookies”, bądź ich zablokowanie, może wpłynąć na niektóre funkcjonalności dostępne na stronie internetowej.

Klauzula Informacyjna

Zgodnie z art. 13 ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. (Dz. Urz. UE L 119 z 04.05.2016) informuję, iż:

1) administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Zakład Gospodarki Komunalnej I Mieszkaniowej w Strumieniu ul. Londzina 58, 43-246 Strumień

2) kontakt z Inspektorem Ochrony Danych – inspektor@zgkim.strumien.pl, tel. 603850154

3) Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą w celu realizacji ustawowych zadań Zakładu Gospodarki Komunalnej i Mieszkaniowej – na podstawie
Art. 6 ust. 1 lit. c ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. oraz na podstawie Art. 6 ust. 1 lit. a ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r.

4) Pani/Pana dane osobowe przechowywane będą przez w czasie określonym przepisami prawa, zgodnie z instrukcją kancelaryjną

5) odbiorcami Pani/Pana danych osobowych będą wyłącznie podmioty uprawnione do uzyskania danych osobowych na podstawie przepisów prawa

6) posiada Pani/Pan prawo do żądania od administratora dostępu do danych osobowych, prawo do ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania, prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania, prawo do przenoszenia danych, prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie

7) ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do GIODO/UODO gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016r

8) Pani/Pana dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego/organizacji międzynarodowej

9) podanie danych osobowych jest obligatoryjne w oparciu o przepisy prawa a w pozostałym zakresie jest dobrowolne

10) Pani/Pana dane będą przetwarzane w sposób zautomatyzowany w tym również w formie profilowania.